Danish Beer Blog Awards 2016 – Årets Danske Bryggeri

Danish Beer Blog awards er en årlig begivenhed hvor danske ølbloggere hver dag i en uge i December udpeger de bedste ting der er sket i ølverdenen igennem det foregående år. Kategorierne i år er:

På sidste dag for Danish Beer Blog Awards 2016 er vi så nået til den nok mest prestigefyldte “pris”, Årets danske bryggeri!

Det er altid svært at udpege et enkelt bryggeri som det bedste i et land der har så mange så gode bryggerier, og mit valg er faldet på et bryggeri der får så meget god omtale at det nærmest er en kliché at vælge netop det.

Selvom det bestemt ikke er nyt at bryggeriet gør sig utroligt positivt bemærket i min verden. Baggrunden for mit valg er dog at bryggeriet efter min mening både har lavet Årets nye øl; Linda the Axe Grinder, samt den øl jeg kom tilbage til flest gange på årets ølfestival; The unbelievable norwegian alligator dong flop.

Jeg taler selvfølgelig om Amager Bryghus. Udover at have lavet nogle af de bedste nye øl jeg har drukket i år har de også et bagkatalog af klassikere man aldrig bliver træt af. De præsterer at ramme hele spektret med virkelig vellykkede udgaver af alt fra crispy lagers og syrlige saisons, til det jeg ser som deres helt store force; bitre IPA’er og ristede stouts.

Udover deres egne hjemmeproduktioner brillerer de også ofte i samarbejde med andre bryggerier fra hele verden, og så forstår de endda få folk i godt humør når man møder dem i den virkelige verden. Om det så er på deres bod til ølfestivalen, øllets dag eller et af de mange andre steder hvor de stiller op, eller om det er hjemme på bryggeriet hvor jeg var deres hyggelige releasearrangement for årets juleøl.

Med så bred spændvidde i de gode øl, og den evne til altid at skabe god stemning omkring sig kan man jo ikke andet end at tage hatten af for drengene (og alle de andre) på Amager Bryghus.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Posted in

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *