Amager Bryghus Linda the Axe Grinder

Bryggeri: Amager Bryghus
Type: India Pale Ale / IPA
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 9%

Amager Bryghus Linda the Axe Grinder er endnu en øl i bryghusets 2016 the American Connection serie. Dette i form af en Red IPA i en imperial version og lagret på egetræ, jojo, det er en øl der gerne vil være mange ting. Øllen er brygget sammen med, og navngivet efter Linda Haug, fra det Minnesotabaserede Surly Brewing company.

Amager Bryghus Linda the Axe Grinder i glas og flaske
Amager Bryghus Linda the Axe Grinder

Der er tale om en red ipa, og som forventet er den rød, den er dog ikke bare rød, men en virkelig flot meget mørk rød, nærmest mørk bordeaux i farven. Det er en kraftig farve, men den virker meget klar i det, det er faktisk en virkelig flot øl at se på. Skummet er let brunligt, tykt og blødt, og ligger fint og pryder toppen af øllen.

I duften fornemmer man en sødme der på samme tid er imponerende dyb, men også rolig nok til ikke at blive overvældende. Der er desuden både duft at rosiner og lidt vanille fra det egetræ den er lagret på, samt måske en lille smule fyrretræ. I smagen giver sødmen og alkoholen er rigtig god krop, der sammen med rosin/vanillesmagen giver en øl der på en gang er både fløjlsblød og smyger sig ned af tungen, og er lidt rustik med en let prikken. Det sidste man mærker på tungen er en let prikken fra humlens bitterhed der giver en smuk afslutning og giver lyst til mere.

Amager Bryghus Linda the Axe Grinder – Den endelige dom

Det første man lægger mærke til er at der er tale om en fantastisk flot øl. Den har en imponerende lokkende farve, og man skal lige beslutte sig for om man vil smage på den, eller man lige skal kigge på den lidt længere. Det næste er den dybe sødme og duften af rosin og vanille der tilsammen leder tankerne hen imod en let portvin. Jeg synes ofte red ales kan have en tendens til at blive enten kedelige, eller for søde, men den lækre fyldige krop, og den diskrete bitterhed får alt i denne øl til at gå op i en højere enhed.

På en måde kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan øllen udvikler sig over tid, og om det “portvinede” kommer til at skinne mere igennem og give en endnu bedre øl, men på den anden side ville jeg have svært ved at holde fingrene fra øllen hvis jeg havde flere på lager. Det er nok den bedste øl jeg har drukket længe.

5,5 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *