Hornbeer Caribbean Rumstout

Bryggeri: Hornbeer – smager altså godt
Type: Stout
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 10%

Hornbeer Caribbean Rumstout
Hornbeer Caribbean Rumstout

Hornbeer Caribbean Rumstout er en øl jeg altid har haft lidt af en had-/kærlighedsforhold til. Jeg har altid synes at det var en virkelig lækker øl, hvilket samtidig betyder at jeg har haft svært ved at holde mig fra den hvis jeg har fået tilbuddet. Når det så er en øl der smager af mere, men samtidig er på 10%, kan det jo hurtigt gå galt. Der er tale om en virkelig kraftig stout, brygget på alt det gode; kaffe, ristet bygmalt, røgmalt og en lille smule rom.

Som forventet er der tale om en kulsort øl, præcis som en ordentlig stout skal være. Skummet er også mørkt, og lægger sig som en blød chokoladebrun pude på toppen.

I duften fornemmer man tydeligt både kaffen og de ristede toner fra malten, røgen er der også, men er ikke nær så gennemtrængende som de andre dufte. Desuden synes jeg at kunne ane noget chokolade, og noget der minder om hvede og en smule engelsk lakrids. Forholdet mellem duftene ændrer sig dog lidt med tiden, ligesom at nye dukker frem. Det er virkelig en øl der udvikler sig.

Smagen i Hornbeer Caribbean Rumstout spænder ligeledes bredt. Den indeholder både en lækker chokoladesødme, bitterhed fra kaffen og nogle brændte toner der river lidt i tungen, på en behagelig måde, forstås. Det hele sluttes af med en slet skjult sødme fra rommen der lige kigger frem. Det er en meget smagfuld øl, med mange indtryk, og jeg tror øllen ville have svært ved at klare det, hvis ikke den havde en så blød og fyldig mundføle til at bakke det hele op.

Hornbeer Caribbean Rumstout – Den endelige dom

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er stor tilhænger af en god kraftig stout, meget gerne med kaffe. Det lever Hornbeer Caribbean Rumstout fuldt op til. Øllen er i sig selv en oplevelse der lader dig gå på opdagelse i et væld af smage og dufte, der konstant udvikler sig og introducerer nye indtryk. Jeg kunne godt ønske mig at den havde knap så meget alkohol, hovedsageligt så man kunne drikke noget mere af den, men jeg tvivler på at den ville kunne klare sig med den tyndere krop der ville følge med det lavere alkoholindhold. Jeg er fan, men jeg vil indrømme at det er en øl der er lige på grænsen til at være for meget, men 5 flotte ølglas skal den da have med.

5 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *