Hornbeer – smager altså godt

Hjemmeside: Hornbeer.dk
Facebook: Hornbeer
Untappd: Hornbeer

Hornbeer logo
Hornbeer logo

Hornbeer er et dansk gårdbryggeri, beliggende i Kirke Hyllinge, mellem Roskilde og Holbæk. Bryggeriet er startet i 2008 af brygmester Jørgen Fogh Rasmussen, og hans kone, kunstner og labeldesigner Gunhild. Bryggeriet startede med en produktion på kun 300L per batch, men fik hurtigt succes pga. Caribbean Rumstout, der vandt Danske Ølentusiasters pris for årets ølnyhed allerede i bryggeriets første leveår. Bryggeriet brændte ned kun få måneder efter det åbnede, men genåbnede igen i Januar året efter, og har løbende vokset sig større, med brede sortiment og større brygkapacitet.

Hornbeer idag

Hornbeer brygger et bredt udvalg af øl fra de populære lagers, IPAs og stouts, over de mere specielle frugtøl, og spontangærede øl. Bryggeriets fokus er at lave øl der skiller sig ud, men som dog stadig er let drikkeligt.

Mange af Hornbeers øl har en interessant eller skør historie, såsom historien om Grisk som er brygget til ære for den finansielle sektor, med en alkoholprocent på 6,4% lige imellem bankernes indlånsrente på 0,2% og deres udlånsrente på 11%. Historierne kan ofte læses på etiketten, ved siden af en af Gunhilds farverige, og ofte spøjse malerier.

Hornbeer forsøger desuden at brygge CO2-neutral øl ved at hente strømmen fra solceller på taget, og køling fra jorden.

Hornbeers awards

Hornbeer har i årenes løb vundet en lang række priser, bl.a.

Anmeldte Hornbeer – smager altså godt øl

Hornbeer Caribbean Rumstout

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *