Danish Beer Blog Awards 2020 – Årets Ølbar

Næste kategori i dette års Danish Beer Blog Awards er Årets Ølbar.

Grundet Corona har jeg brugt mindre tid på ølbarer end i de foregående år (nogen vil hævde at det måske er meget godt, dem skal du ikke høre på), og også besøgt færre ølbarer end jeg nok ellers ville have gjort, men nogen nye steder har jeg da oplevet. Nogen af dem har efterladt dybere indtryk end andre.

De nominerede

Amager Bryghus Taproom Nørreport

Jeg har et tidligere år peget på Amager Bryghus som mit bud på årets danske bryggeri, og i mine øjne er de stadig garant for gode øl; især når det handler om det meget mørke og tunge, eller det meget bitre synes jeg aldrig at man går galt i byen. Derfor blev jeg da også glad da de valgte at åbne en ølbar hvor man altid ville kunne købe deres øl, og så især et sted hvor jeg uden større besvær ville kunne finde hjem fra, selv efter både et par af de meget bitre og de meget tunge øl.

Udvalget på Amager Bryghus Taproom Nørreport er altid godt, og de fleste tendere er super søde og hjælpesomme. Desuden har jeg aldrig oplevet at øllet på hanerne er andet end helt frisktappet og lækkert. Det kan man desværre ikke sige om alle ølbarer i København.

Munkebo Bryghus – Odense Havn

I sommers blev en del af ferien brugt på en tur rundt i det danske sommerland, og vi brugte bl.a. et par dage i altid hyggelige Odense. Jeg havde hørt at Munkebo Bryghus havde åbnet et sted på havnen, og det lød som en god mulighed for at se en del af byen jeg aldrig har besøgt før.

Der er tale om et hyggeligt hænge-ud-sted, med venligt og hjælpsomme bartendere, og en fin udsigt over Odense Havn. Stedet ligger i hvad der virker som en lidt død lomme af havnen, hvor gammel industri ligeså stille er ved at blive overtaget af virksomheder der kan trække folk til området igen og give det nyt liv.

Udover en god bar, virker det som om at deres blotte tilstedeværelse hjælper med at give nyt liv til en del af Odense der har stort potentiale hvis folk bare får en grund til at tage derud. Desuden har de løbende besøg af andre madiværksættere der kan sætte deres madboder op og servere mad til barens gæster. Det er altså på en gang en god bar, et projekt der gør byen endnu hyggeligere, samt en god støtte for andre madiværksættere. Alt i alt et meget prisværdigt projekt.

Kompasset Ølbar

Kompasset Ølbar ligger på Østerbro, som i den grad har trængt til en god ølbar. Den ligger på Østerbrogade, der ellers mest er en transportvej hvor man normalt ikke har lyst til at stoppe op, og den ligger på ydersiden af Jagtvej, hvilket er langt nok ude til at man normalt ikke kommer der med mindre man har et andet ærinde. Lokationsmæssigt har de i min optik mange ting imod sig, men de bringer samtidig noget nyt til et område der har trængt til noget interessant at komme efter.

Øllene er gode, og personalet, især ejeren, er super søde og imødekommende. De har øl fra alle de danske bryggerier man vil forvente at møde på Københavns ølbarer, men har desuden ofte en række øl jeg ikke render ind i andre steder, hverken på de barer eller i de butikker hvor jeg normalt kommer.

Og vinderen er…

Udefra ser det ikke ud af meget. Indenfor møder man en hyggelig stemning på et sted der minder om en blanding af en ølbar og et gammelt værtshus. Stedet ser generelt ikke ud af meget, men går man derind kan man ikke undgå at mærke den gode stemning der altid er på stedet. Jeg ved ikke hvordan de gør det, men stemningen er bare altid lidt hyggeligere end alle andre steder, og derfor er mit bud på årets ølbar: Kompasset Ølbar på Østerbro, København.

Udover at være garant for en god stemning og rart personale, kan man altid finde noget interessant at drikke. Køleskabet er fyldt med en blanding af sikre klassikere som f.eks Dry & Bitter, og mere esoteriske brands der sikrer at man altid kan opleve noget nyt. De har fokus på østeuropæiske øl fra især Polen, hvilket gør at man kan opleve ting man normalt ikke finder på andre ølbarer i byen.

Udover det gode øl har de meget fokus på deres events, især deres pub quiz er meget velbesøgt, og det ligger så dybt i dem at de insisterer på at fortsætte det på trods af Coronalukninger, så selvom stedet i øjeblikket er tvunget lukket fortsætter quizen på Facebook.

Stedet giver liv til et område af byen hvor der normalt ikke er meget at komme efter og de gør en stor indsats for deres lokalområde. Det, sammen med den gode stemning og de spændende øl gør Kompasset Ølbar til min nominering til årets ølbar.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *