East Coast IPA er en udspringer fra den klassiske IPA. East Coast IPAen blev originalt brygget på den Amerikanske østkyst, hvor afstanden til de friske humlemarker på østkysten gjorde at det ofte lige så godt kunne betale sig at holde sig til de klassike europæiske humler og malte.
East Coast IPAen adskiller sig fra den originale IPA ved at have mere fokus på en kraftig maltkrop, og den brygges ofte på nogle humletyper der giver en mere krydret smag. Der er desuden oftest tale om en tør øl, dog med en sødme der hænger ved.
Relaterede typer
India Pale Ale / IPA er den originale stil East Coast IPAen er udsprunget fraWest Coast IPA (West Coast India Pale Ale) er en IPA som man mener den bør laves på den modsatte kyst.
2 thoughts on “East Coast IPA (East Coast India Pale Ale)”
Det passer altså ikke helt længere. East coast IPA’s er slet ikke malt søde efter evolutionen der er sket i New England området, med øl som Alchemist Heady Topper og bryggerier som Hill Farmstead, Lawsons Finest, Tree House etc. Den nye tendens er øl med næsten ingen malt smag, dog med krop, samt masser af frugtig humle smag (specielt tropefrugt), god bitterhed, og uden alle de klassiske East Coast nuancer, som fx jord, løg, fyrre nåle etc. Mange syntes faktisk de har overhalt Vestkysten, da de ikke har den intense grapefrugt smag, og samme “dankness” og olierede humle sødme og smag. Skål!
Nicholai
Hej Nicholai
Tak for din kommentar.
Der er ingen tvivl om at IPA’er fra østkysten er meget mere varierede. Indlægget er et forsøg på at samle nogle indtryk af East Coast IPA’er, som er en defineret øltype. Der bliver selvfølgelig også produceret øl i mange andre stilarter, og også andre IPA-stilarter, på østkysten, og heldigvis for det 🙂
Skål, og god aften!
Jarlskov