To Øl Goliat – Imperial coffee stout

Bryggeri: To Øl
Type: Stout
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 10,1%

To Øl Goliat - I glas og flaske
To Øl Goliat

Navnet Goliat stammer fra bibelen, og er navnet på en kæmpe og kriger. I daglig tale bliver det brugt om en ting eller person der er virkelig stor og stærk. Det er tydeligt at det også er dette der ligger til grund for navnet på To Øls imperial coffe stout. Det er på alle måder en stor øl, både i udseende og udtryk, og for at understrege det sælges den på 37,5cl flasker, i stedet for de normale 33cl, for det skal være stort.

To Øl Goliat er en imperial stout, så den er selvfølgelig bælgmørk, med en fin tyk brunlig skumkrone.

I duften er den også nogenlunde som forventet kraftig sødmefuld duft, med lækre kaffetoner og en smule tørret frugt.

Smagen har ligeledes meget fokus på en sødmefuld kaffe, dog også med en lidt skarp bitterhed eller brændthed, der giver lidt kant, og forhindrer at det bliver for ensformigt. Øllen giver ligeledes noget varme i munden, som om der er tilsat chili eller lignende. Øllen ligger tykt og blødt på tungen, og giver igen indtryk af at den gerne vil være en stor sag som man lægger mærke til.

To Øl Goliat – Den endelige dom

Der er tale om en imperial coffee stout, og det er også lige præcis hvad man får. Hverken mere eller mindre. Det er en sort kraftig øl, med brændte malte og kaffe.

Det er tydeligt at det er en øl der gerne vil være ekstra stor og kraftig. Det ses, udover på navnet, både på flaskens størrelse der er 37,5cl i stedet for de normale 33cl, samt på alkoholindholdet, der ligger på 10,1%, vi vil altså meget gerne over de 10 cifre. Det er da også fint, da det passer godt til øltypen, men “stor og kraftig” er bare ikke nødvendigvis en kvalitet i sig selv.

Det er i vanlig To Øl stil en fin øl, godt håndværk og god smag, men det er samtidig ikke en øl der gør noget specielt for at skille sig ud, og det er nok ikke en øl jeg vil huske længe efter at den er tom. Den er ikke dårlig, men jeg har prøvet bedre, både indenfor kategorien, og fra bryggeriet.

4 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *