Ølsnedkeren Jyske Dollars

Bryggeri: Ølsnedkeren Bryggeri
Type: India Pale Ale / IPA
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 6,0%

Ølsnedkeren - Jyske Dollars - I Glas og flaske
Ølsnedkeren – Jyske Dollars

Ølsnedkeren Jyske Dollars er Ølsnedkerens hyldest til Westcoast IPA stilen. Der er altså lagt op til en humlet øl med masser af bitterhed og citrusfrugter. Der er ikke meget info at finde om øllen, men det er jo også indholdet i flasken det hele handler. Det passer også meget godt sammen med den enkle etiket der bare består at en sort blækklattegning af jylland, på en metalgrå baggrund med en one dollar bill flyvende øverst.

Øllen har en virkelig flot strågul farve. Den er desuden ufiltreret hvilket får den til at fremstå mørkere og kraftigere. Skummet er blødt og kridhvidt, og bliver liggende længe.

Duften indeholder noget mere malt end jeg havde forventet, men det er ikke overdøvende. Hovedparten af duften er dog humlen, der giver en duft af bryggeri, og mest minder om de humlepiller der bliver brugt der.

Som man kan forvente af en Westcoast IPA er det humlebitterheden der virkelig træder igennem i smagen. Der er masser af humle, og bitterheden sætter sig på på tungen i et godt stykke tid efter. Udover bitterheden er der nogle citrus- og blomsternoter.

Ølsnedkeren Jyske Dollars – Den endelige dom

Ølsnedkeren Jyske Dollars er en virkelig flot øl, det var også første kommentar fra min kammerat som jeg delte den med (bare på lidt mere Amerikansk). Duften synes jeg var lidt sjov, og smagen var meget ensidig, men det var generelt en fin øl. Øllen blev også kun bedre af at blive serveret kølig nu hvor der er næsten 25 grader. En lækker øl i sommervarmen, men ikke noget helt vildt. 3,5 ølglas får den herfra.

3,5 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *