Brewfist Flying Mokeys Basilisk Paradise Saison

Bryggeri: Brewfist – Italian Ales / Flying Monkeys
Type: Saison
Land: Italien
Alkoholstyrke: 6,0%

Brewfist Basilisk Paradise Saison - I glas og flaske
Brewfist Basilisk Paradise Saison

Brewfist Basilisk Paradise Saison er et samarbejdsbryg mellem italienske Brewfist og canadiske Flying Monkeys, to bryggerier jeg ikke kendte meget til, Flying Monkeys havde jeg faktisk ikke hørt om før, så jeg var ret spændt da øllen skulle smages. Førstehåndsindtrykket var at det var en flot etiket, men med rigtig meget info. Næste indtryk var at det var en levende øl, da den begyndte at skumme ud af flasken så snart denne blev åbnet.

Der er tale om en flot orange-gylden øl. Øllen er ufiltreret, så den fremstår uklart, men der er ikke så mange rester i at den ser mudret ud, det er en virkelig flot øl. Skummet var rimelig tæt, men faldt hurtigt sammen og efterlod kun nogle små rester.

Reinheitsgebot gælder tydeligvis ikke i Italien, og bryggerne er virkelig gået all in på krydderier i Brewfist Basilisk Paradise Saison der både er tilsat basilikum, rosmarin, appelsin og peber. Dette kommer da også tydeligt til udtryk i både duft og smag.

I starten var duften ret præget af appelsin og peber, men efter øllen stiger lidt i temperatur bliver især rosmarinen mere fremtrædende.

I smagen træder de tilsatte krydderier virkelig også igennem. Her synes jeg især rosmarinen er fremtrædende. Rosmarin i øl lyder måske underligt, men i dette tilfælde fungerer det faktisk ret godt når rosmarinen bliver blandet med den bitre humle og den sødlige appelsin. Kort efter kommer der en let brændende fornemmelse når peberen begynder at overtage munden for at afslutte smagsindtrykkene.

Brewfist / Flying Monkeys – Basilisk Paradise Saison – Den endelige dom

Det kan virke overvældende når man ser ingredienslisten for Brewfist Basilisk Paradise Saison, og ser listen med tilsatte krydderier, og man kan da også sagtens mene at det er snyd at lade saisonen opnå sin pebrede smag ved at tilsætte peber, i stedet for at udnytte gærens smukke egenskaber. Når man kigger på det færdige resultat synes jeg faktisk at det er lykkedes de to bryggerier at ramme en imponerende flot afrundet smag, hvor de forskellige smager spiller rigtig godt sammen og supplerer hinanden på en rigtig lækker måde, det er kun peberet jeg synes har fået lige en tand for meget, men alt i alt synes jeg at det er en rigtig vellykket øl der får 4,5 ølglas med herfra.

4,5 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *