Amager Bryghus Batch 1000

Bryggeri: Amager Bryghus
Type: India Pale Ale / IPA
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 6,5%

Amager Bryghus Batch 1000 - I glas og flaske
Amager Bryghus Batch 1000

Amager Bryghus Batch 1000 er som navnet antyder batch nr 1000 brygget hos Amager Bryghus. Hos Amager Bryghus er man glad for humle, så batch nummer 1000 skal selvfølgelig fejres med humle. Masser af humle. Hele 8 forskellige slags, faktisk, tre af dem er tilsat under 2 omgange tørhumling, så der er virkelig lagt op til et ordentligt spark i humleposen.

Øllen har et flot gyldent udseende, den er selvfølgelig ufiltreret, det er jo Amager. Gærresterne får øllen til at fremstå endnu flottere gylden.

Skummet er tungt og hvidt, og holder sig flot. Sammen med den flotte gyldne farve fremstår det som en øl der er virkelig svær at holde fingrene fra.

Når man dufter til øllen er det tydeligt at der er meget humle i, den fremstår meget humlebitter i duften, sammen med nogle noter af gran og en smule blomster.

Meget humle og to gange tørhumling betyder selvfølgelig en bitter øl, en meget bitter øl. Det er ikke en god øl til at introducere nye ølnydere til IPA’ens glæder, da det kræver at man virkelig kan lide bitter øl. Kan man det er det til gengæld også en virkelig god øl, der er værd at opleve.

Amager Bryghus Batch 1000 – Den endelige dom

Som nævnt er det en øl hvor humlen virkelig er i fokus. Hvis man er glad for IPA og især de mere bitre af slagsen er det en rigtig god en af slagsen. Kan man godt lide en rolig IPA, men er lidt humleforskrækket er Amager Bryghus Batch 1000 også et godt eksempel på hvordan man laver en god afrundet øl med masser af humle, øllen når nemlig aldrig at blive rigtig ekstrem. Klart anbefalelsesværdig øl til 4 ølglas.

4 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *