Endnu en måned er gået, og sommeren er ved at være forbi. Det bør dog ikke forhindre nogen i at drikke noget godt øl.
Denne gang vil jeg lige starte med en lille PSA, på lørdag er det den første lørdag i September. Det betyder at Danske Ølentusiaster (og nogle andre) holder øllets dag. Danske Ølentusiasters lokalafdeling på Amager med Øllets Dag på Café Langebro, hvis jeg havde tid var det her jeg kunne findes lørdag. I år har de samlet 15 bryggerier der udskænker smagsprøver på pladsen foran Café Langebro.
Hvis man er mere til håndbryg end til små bryggerier, eller bare vil prøve noget helt nyt fejrer Brewers Inc deres egen Håndbryggernes Dag, hvor en række af stedets fadølshaner indtages af hjemmebryggere.
Som sædvanlig har jeg desuden samlet nogle af de interessante ting der er sagt og skrevet om øllets verden i måneden der snart er overstået.
Joe Stange, the Thirsty Pilgrim har lagt et animeret kort der viser bryggerier i Belgien fra 2010 til 2016. Det er sjovt at se hvor mange nye bryggerier der er åbnet. Jeg har overvejet at lave noget lignende for Danmark hvis nogen kunne være interesserede.
I midten af måneden meldte en række bryggerier ud om et ny initiativ der skal hjælpe med at sætte fokus på uafhængige bryggerier i Danmark. Der er pt. 41 medvirkende bryggerier i det de kalder Det Fri Øls manifest, hvilket allerede er en fordobling af de 20 bryggerier der var med da projektet blev offentliggjort. Som altid er Martin hurtigt ude med en klumme og analyse af projektet.
Det kan ofte være svært at vide hvordan man bør opføre sig på en ølbar. Hvor mange smagsprøver er det ok at bede om? Hvad gør man hvis (man tror at) bartenderen tager fejl? Og mange andre spørgsmål kan presse sig på. Boak and Bailey har spurgt en række beertenders om hvordan man viser sin viden på en ordentlig måde.
Leave a comment