Restaurant Ravelinen

Adresse: Torvegade 79, 1400 København
Hjemmeside: https://ravelinen.dk/

Bygningen hvor den nuværende Restaurant Ravelinen ligger blev opført tilbage i 1728. Bygningen blev kaldt Bomhuset og fungerede som vagthus for de vagter der bevogtede bommen der spærrede træbroen der ledte ind til den daværende Amagerport.

Vagterne i Bomhuset havde desuden til opgave at holde øje med at folk der entrerede København fra Amager huskede at betale afgifter for de varer de bragte ind til byen. Da opkrævningen af konsumptionsafgiften, som det kaldtes, ophørte i 1852 fik bygningen lov til at blive stående. Du kan læse mere om bygningen hos Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv.

I 1942 blev bygningen lavet til en folkelig spisestue som blev navngivet efter den militærinstallation bygningen var bygget på. Restaurant Ravelinen var født.

I 1992 overtog den nuværende ejer, Preben Brink, Restaurant Ravelinen, og valgte at køre spisestedet videre. I 2016 valgte Preben at niveauet skulle hæves, og der blev indhentet nye kræft til både køkken- og tjenerholdet. Det resulterede i at Ravelinen senere samme år blev indstillet til Danske Madanmelderes fornemme pris, årets ret, i Bistrokategorien.

Restaurant Ravelinen i dag

Det originale Bomhus står stadig, og fungerer som Restaurant Ravelinens hovedbygning. Der er desuden opsat pavilloner så man kan nyde stedets have med den lækre udsigt over Christianshavns Voldanlæg det meste af året.

I sin nye udformning slår Ravelinen sig op på at følge det klassiske danske køkken, og holde et fokus på at lave tingene fra bunden af friske råvarer. Gerne danske, og gerne i sæson. Det lyder jo meget godt, men det er svært at gennemskue hvor deres grænse går i forhold til at holde det dansk og i sæson.

En dejlig dag i Maj drog jeg med min faste smørrebrødsmakker til Christianshavn for, i videnskabens navn forstås, at undersøge om Ravelinen var mere end bare en lækker udsigt.

Vi ankommer til det flotte gamle bomhus og indenfor bliver vi modtaget af en flink tjener der viser os til vores bord. Vi har fået plads på første parket, helt ud imod voldanlægget. Vi beslutter os for at satse stort og komme omkring menukortet, så vi får hurtigt bestilt Ravelinens Store Kolde Bord og et par fadøl så vi kan komme tilbage til at nyde den flotte udsigt der sjovt nok blev endnu flottere da vi fik vores første øl.

Ravelinens fisk

Efter en kort ventetid ankommer vores første servering i form af en række fiskeretter:

  • Marinerede sild med karrysalat
  • Christiansø Pigens kryddersild med creme fraiche
  • Stegt sild med stuvede kartofler
  • Fiskefilet med hjemmerørt remoulade
  • Koldrøget laks med urtemayonnaise

Der var god kvalitet over hele linjen. Karrysalaten gav en god skarp kontrast til den fede marinerede sild og creme fraichen tog toppen af den syrlige kryddersild.

Den stegte sild var serveret som en lille selvstændig ret med stuvede kartofler og sennep, hvilket var et fint indslag der viste at køkkenet kan andet end bare smørrebrød, uden den faldt ved siden af resten af menuen.

Fiskefileten var saftig indeni og sprød udenpå, som sådan en er bedst, og den hjemmerørte remoulade gav et godt pift. Laksen smagte, og urtemayonnaisen var et fint alternativ til den klassiske rævesovs.

Der var god kvalitet og velsmag over hele linjen, råvarerne var gode, og det var tydeligt at alle delelementer var hjemmelavede. Det hele var godt dog uden at nogen af delene stak helt af.

Den lune Ravelin

Efter en kort pause nåede vi til vores anden servering, de lune retter. De bestod af:

  • Hønsesalat med svampemayonnaise og peberbacon
  • Kalveleverpostej med ristede svampe
  • Ribbenssteg med agurkesalat og rødkål

Noget der, i mine øjne, virkelig definerer en smørrebrødsrestaurant er deres hønsesalat. Det er virkelig her fårene skilles fra bukkene. Hønsesalaten på Ravelinen virkede hjemmelavet, hvilket gav et klart bedre indtryk end mange andre steder vi har været. Den var klart over gennemsnittet, men desværre ikke meget mere end det. Den sprøde peberbacon var til gengæld lækker.

Kalveleverpostejen overraskede til gengæld positivt. Den var hjemmelavet og smagfuld og de ristede svampe var en lækker tilføjelse. At der var mere af den lækre peberbacon vi også fik til hønsesalaten løftede bare det hele endnu højere.

Ribbensstegen var fin, men gjorde heller ikke noget stort nummer ud af sig selv. Tilbehøret var lækkert, men desværre ikke nok til at løfte retten.

Til dessert fik vi en servering af to danske oste. Jeg fik desværre ikke fat i præcis hvilke der var tale om, men de var lækre. De var klart at foretrække til den kedelige brie mange steder spiser en af med.

Ravelinen – Den endelige dom

Ravelinen ligger i en flot og velbevaret del af Københavns histore, både hvis man ser på bygningen og på området. Christianshavns Voldanlæg er et dejligt område, og at kunne sidde og spise med udsigt udover voldandlægget er en oplevelse man bør unde sig selv. Vi så hovedsageligt bygningerne udefra, men de fremstod flotte og velbevarede og dannede en hyggelig ramme om hele oplevelsen. Pavilloner og overdækning i haven ledte dog hurtigt tankerne hen på de festtelte man stiller op i haven, og plastikindpakningen trak lidt fra den samlede oplevelse.

Betjeningen var rar, men meget travl, og kunne til tider være lidt svær at få fat i, især da vi var placeret helt nede bagerst i haven. Vi havde de klart bedste pladser i forhold til udsigten, men det kunne godt være lidt besværligt at få fat i tjenerne. Ølkortet bestod, som på de fleste frokostrestauranter, af et blandet udvalg fra Carlsbergs ølkatalog, dog med en tilføjelse af et par øl fra Krenkerup Bryghus på Lolland. Det er rart med et lidt bedre alternativ, men det bliver stadig ikke en sindsoprivende oplevelse, og som så mange gange før har man en fornemmelse af at øllen er sekundær som drikkevare, hvilket er synd. Snapsekortet var heldigvis lidt mere interessant og indeholdt, udover de obligatoriske fra Spritfabrikkerne, også et udvalg af både lokale og hjemmelavede snapse, spændende!

Maden var veltilberedt og smagte fint. Hønsesalaten var ikke super interessant, men leverpostejen kunne til gengæld lidt mere end hvad sådan nogen ofte kan. Der er dog ikke nogen af retterne der virkelig har skilt sig ud som værd at huske.

Alt i alt; fantastisk udsigt, god historie og hyggelig men dog lidt plastikagtig indretning. Ølkort der adskiller sig minimalt fra alle de andre, men et interessant snapsekort. Mad over gennemsnittet, men ikke langt. Alt i alt lander Restaurant Ravelinen på 4 flotte ølglas ud af 6 mulige.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Posted in ,

Tilmeld dig Levemands nyhedsbrev

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *