Marts 2017 – Ølmåneden der gik

Endnu en måned er gået, og foråret er kommet godt i gang, ihvertfald en gang imellem. Som sædvanlig har jeg prøvet at samle nogle af de interessante artikler jeg er faldet over i løbet af den forgangne måned, og nogle events jeg mener er værd at se frem til i løbet af den kommende måned.

Det har længe været kendt, selv for ikke-ølensiaster, at “humlen er den del der giver bitterheden i øl”. Det er heldigvis ved at gå op for folk at humle også bidrager med en masse aromaer, men et skridt af gangen. Beervana har en fin artikel om ny research i hvordan bitterheden trækkes ud af humlen, en process med flere aspekter hvad man ellers har troet.

Danske ølblogger Ousen om øl har et indlæg om hans tid i Danske Ølentusiaster, og om resultatet af deres afstemning om årets ølnyheder,
eller mangel på samme
. Indlægget er desuden et godt indspark i debatten om Danske Ølentusiasters berettigelse, som jeg tidligere har nævnt.

Her på bloggen har jeg tidligere været i gang med nogle indlæg hvor jeg dykker lidt ned i nogle af de mange forskellige øltyper. Hvis man ikke kan vente på at jeg får udvidet serien, eller bare vil nørde emnet endnu mere, kan man hos Brewers Publications finde en række bøger dedikeret til forskellige øltyper.

Vejret er ved at blive bedre, og det er tid til at komme lidt ud af hulen og deltage i nogle af de mange ølarrangementer ude i det ganske land. I løbet af April kan man bl.a. tage til 10 års fødselsdag hos Amager Bryghus, hvor man f.eks. kan opleve lanceringen af en række nye spændende øl fra Amagerdrengene. Derudover holder ølforhandler Boxbeers deres egen lille ølfestival, Boxbeers craft beer day ved Københavns Nordhavn.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *