Juni 2017 – Ølmåneden der gik

Endnu en måned er gået, og sommeren er nu kommet rigtig godt i gang. Ihvertfald nogen dage. En ny måned betyder vanen tro nye links, anbefalet af Levemand.

Her på siden findes i forvejen et par indlæg hvor jeg går lidt i dybden med nogle få udvalgte øltyper (der kommer flere til løbende), men hvis man virkelig vil have sat det i system har craftbeer.com en komplet style guide, hvor man på nærmest videskabelig vis kan dykke ned i typerne ud fra talbaserede karakteristika.

Det helt store emne i ølverdenen den sidste måneds tid har været at den amerikanske bryggeriforening Brewers Association har indført en ny Craft Beer mærkningsordning der skal gøre det muligt at skelne øl fra bryggerier der fungerer uafhængigt af de store bryggerikoncerne, fra koncernernes opkøbte high-end bryggerier, der ikke nødvendigvis skilter med at tilhøre en større koncern. Nogen tager pænt imod idéen som et skridt i den rigtige retning, nogen er lidt mere lunkne, mens andre, mere eller mindre heldigt, forsøger at skyde hele konceptet ned. Historien falder desuden fint i spænde med Maj måneds historie, om at AB InBev har købt sig ind i RateBeer.

I mellemtiden diskuterer vi herhjemme hvad man skal kalde øl, og hvad de må koste. Som sædvanligt er der nogen der argumenterer for deres sag, og nogen der råber højt.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Posted in

Tilmeld dig Levemands nyhedsbrev

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *