Så kom vi igennem Februar, og vinteren er nu endelig overstået. Det har været en begivenhedsrig måned med både en masse ølbarfødselsdage, åbningen af Brewers inc, den nye ølbar på Nørrebro med fokus på det gode håndbryg, og ikke mindst en ginfestival.
Som sædvanligt har jeg samlet et par interessante artikler fra den forgangne måned som jeg mener er værd at læse.
Først en lille service announcement. People Like Us er et nyt dansk bryggeri drevet af folk med autisme. De er begyndt at samle penge sammen til at starte eget bryggeri, og du har altså mulighed for at bidrage med en skilling, ved at støtte deres crowdfundingkampage.
Seniorforsker i Biologi og Kemi Henrik Fossing holder et aftenforedrag på Aarhus Universitet, om videnskaben bag godt øl. Da vi ikke allesammen kan tage til Århus for at se det live, vil foredraget blive streamet til en række lokationer i det danske land, helt fra Bjerringbro, over Strynø til Rødovre, og selvfølgelig til København.
På Ed’s Beer Site finder vi en længere dybdegravning af hvad brettanomyces er, og hvordan det arbejder. Det er jo altid interessant når folk virkelig dykker ned i et emne.
Hvis man gerne vil vide mere om Brettanomyces, men Ed’s Beer Sites artikel bliver lidt for meget, har Anders fra den danske ølblog triplealehead netop startet et tema om Brettanomyces. Han starter selvfølgelig fra starten af med Brettanomyces – Oprindelsen.
Craftbeer.com har en fin artikel om sour beer. Hvad er sour beer, hvad er sour beer ikke, og hvad er problemet med at prøve at bruge sour beer som en samlebetegnelse, kunne det gøres bedre? Alt sammen spørgsmål der stilles og diskuteres i the sour beer pickle.
Til sidste har Vinepair samlet en liste af 18 epokegørende begivenheder i Amerikansk ølhistorie.
Jeg prøver stadig at holde en opdateret liste af interesserede ølarrangementer, og jeg hører selvfølgelig gerne om det hvis jeg har misset nogle interessante.
Her er en oversigt over nogle af dem jeg synes virker mest interessante.
Hollandske Brouwerij de Molen besøger Danmark. Dette giver anledning til både en ølsmagning, og en af de i øjeblikket så utroligt populære tap takeovers.
Leave a comment