Danish Beer Blog Awards 2020 – Årets Øloplevelse

Det er endnu engang blevet tid til ølbloggernes årlige fejring af alt det bedste der er sket i det forgange ølår.

Normalt vil årets øloplevelse handle om et større eller mindre arrangement ude i det danske ølland, men da året har skortet lidt på arrangementer (tak, Corona) har jeg valgt at bruge kategorien til at udpege den bedste oplevelse jeg har haft med en øl i år; man kunne være så frimodig at kalde det årets øl.

De nominerede

Der er løbet meget øl i åen i årets løb, meget af det var godt, noget af det vil jeg helst bare glemme, men dem der har gjort størst (positivt) indtryk på mig har været:

Penyllan – Roxy

Penyllan Roxy er en old ale der er efterlagret på bourbonfade, hvorefter den er blended med en syrlig barleywine. En mørk kraftig sag, det første indtryk er en bourbonlagret old ale, men den lever videre og viser sig som en kompleks sag, der afslører nye sider af sig selv for hver tår.

Mikkeller Baghaven – Stella 2020

Mikkeller Baghaven Stella er i 2020-udgaven en dansk wild ale/farmhouse med kantarelsvampe. Øllen har en lækker syre der spiller op mod smagen af stenfrugt, og en spændende kompleksitet sørger for at øllen hele tiden byder på nye indtryk.

Slowburn Octopils

Slowburn Octopils skiller sig ret meget ud fra resten af feltet. Hvor de to andre er komplekse og lagrede er Octopils det modsatte, simpel, og helst serveret helt frisk og ung. Der er tale om en italiensk inspireret pilsner, og hvor de to andre kandidater er komplekse og i konstant udvikling har Octopils fokus på det simple og forfriskende. Det er sjældent at en pilsner får mig op og ringe, men i lige det her tilfælde går det simple og det sprøde op i en højere enhed, og med den let perlende bitterhed er der tale om en lækker opfrisker. Som med italiensk mad brillerer den virkelig med sin simplicitet og klare fokus.

Og vinderen er…

Der er tale om tre øl der virkelig har gjort et indtryk på mig i løbet af året, men der er ingen tvivl om at den der er sværest at glemme, og derfor mit bud på årets bedste øl, er Penyllan Roxy!

Penyllan Roxy – Årets øloplevelse 2020

Jeg nød mit eksemplar på en klar sommeraften, ude i naturen sammen med gode venner. Luften var en smule kølig, og den lidt tunge øl gav en god varme. Det er en god deleøl der løftede stemningen til et højere niveau.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *