Danish Beer Blog Awards 2020 – Årets Danske Bryggeri

Der er efterhånden mange bryggerier i det ganske land, og nye bryggerier åbner konstant, mens gamle lukker. Det er umuligt at holde styr på alt hvad der foregår, men nogen gange dukker nogen bryggerier op som bare gør et større indtryk end alle de andre.

Især i disse Coronatider er de danske bryggerier under pres, og det gør det bestemt ikke lettere at være hverken et lille, og især ikke et nyt bryggeri. Så dem der virkelig skiller sig ud er værd at støtte.

De nominerede er

Penyllan

Tidligere på ugen pegede jeg på Penyllan Roxy som årets øloplevelse. Jeg har drukket flere af bryggeriets øl i løbet af året, og hver og en har været en oplevelse. Her er intet grundsortiment af enslydende IPA’er der kun adskiller sig af en mindre udskiftning af humletypen, og ingen tungebrændende humlejuice; øllen skal rykke noget og gøre et indtryk, ellers kommer det ikke ud.

Penyllan betyder altså garanti for nye oplevelser du ikke finder magen til andre steder.

Slowburn Brewing Coop

Slowburn Brewing Coop åbnede sidste sommer deres bryggeri i Hvidovre. De havde altså ikke mere end et halvt år på bagen før Corona ramte og vendte op og ned på hele verden. Det må have været en hård start, men det til trods kæmper de videre. Udvalget er ikke bredt, men det de sender ud er godt. Virkelig godt.

Bad Seed Brewing

Bad Seed Brewing har efterhånden nogle år på bagen, men efter de er flyttet ud af Ølkollektivet og har fået deres eget bryggeri lidt udenfor Aalborg virker det som om at der er kommet mere fart på.

Jeg besøgte bryggeriet som en del af årets sommerferie (det kommer der forhåbentlig mere om, når jeg får taget mig sammen), hvor de søde mennesker tog imod og gav os en fin rundvisning på det nye bryggeri, og vi fik en god snak om bryggeriets historie og hvor de er på vej hen.

De leverer en fin palet af lækre øl af forskellige typer, hvor især deres Neu Pilsner og deres Good Morning Vietnam er nogen jeg tænker tilbage på med glæde.

Og vinderen er…

Corona rammer alle hårdt, især de små virksomheder. Derfor må det være ekstra svært at være et nystartet bryggeri der stadig kæmper med at slå sit navn fast. Men der er jo ingen der gider have en medlidenhedssejr. Der skal mere til.

Udvalget er småt, men det er fordi de virkelig fokuserer på at forfine og perfektionere det de laver, før de fokuserer på at udvide sortimentet. Min nominering til årets bryggeri går til Slowburn Brewing Coop, hovedsageligt fordi at alt hvad jeg har oplevet derfra har været af højeste klasse, og når noget så simpelt som en pilsner har gjort så stort et indtryk at jeg har lyst til at nominere den som årets øloplevelse, så er det fordi jeg er virkelig imponeret.

Udover at levere virkelig lækre øl har Slowburn også givet sig selv det benspænd at de vil være (Danmarks første?) ølkooperativ, altså et bryggeri ejet af dem der arbejder der. God øl opstår ikke af sig selv, det kræver hårdt arbejde, og det har man indset hos Slowburn, der samtidig har bundet sig selv til kun at ansætte folk der virkelig vil bryggeriet. Det er i min verden en innovativ tankegang, når de så samtidig er noget nær en garanti for fantastisk øl, så er jeg one happy blogger!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Posted in

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *