Vassingerød Bryghus Freys Gilde

Bryggeri: Vassingerød Bryghus
Brygget hos: Ølkollektivet
Type: American Brown Ale
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 5,5%

Vassingerød Bryghus - Freys Gilde - i glas og flaske
Vassingerød Bryghus – Freys Gilde

Vassingerød Bryghus er ikke et bryggeri jeg kun sjældent er stødt på, så jeg var lidt spændt på at smage en øl fra dette, for mig, ret nye bryggeri.

Øllen har en brun, let rødlig farve, og danner et kraftigt brunligt skum. Jeg kan ikke helt bestemme mig for om jeg kan lide farven, eller om den bliver for lys og mudret, men skummet var ihvertfald fint.

Der er tale om en amerikansk brown ale, altså en øl på en solid maltbund, med amerikansk humle. Det er også nogenlunde hvad man finder i denne øl. Malten ligger en solid sødlig bund, som danner base for både duft og smag, øllen er desuden tørhumlet, hvilket kommer til udtryk i en fin bitterhed der kommer snigende lidt efter den søde malt. Øllen har desuden en lidt nøddet smag.

Vassingerød Bryghus Freys Gilde – Den endelige dom

Vassingerød Bryghus Freys Gilde er en amerikansk brown ale. Det vil sige en brunlig øl med en bund funderet i en solid maltprofil, fulgt op af bitterheden fra amerikanske humlesorter. Det er også lige præcis hvad man får med denne øl her. Det er en fornuftig øl, der lever op til hvad den lover, men så heller ikke mere end det. Det er en fornuftig øl, og den kan fint anbefales som et eksempel på hvad der kendetegner en amerikansk brown ale, men så kommer den heller ikke rigtigt videre. Der er ikke de store overraskelser i øllen, og den gør ikke rigtigt noget for at blive husket som noget specielt. Altså en fin gennemsnitlig øl, der får 3 herfra.

3 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *