Sierra Nevada – Pale Ale, Indian Pale Ale og … Pale Oil?

Bryggeri: Sierra Nevada
Type: American Pale Ale / APA
Land: USA

Sierra Nevada er et bryggeri jeg har haft et godt øje til i mange år. Jeg har altid syntes at de lavede nogle gode pale ales der kan nydes af både ølkendere og novicer, uden at skræmme nogen væk eller kede nogen ihjel. De er samtidig til at finde i de gængse butikker til en fornuftig pris, så alle kan være med.

Jeg stod pludselig med to øl fra deres standardudvalg samt en lidt speciel udgave som jeg synes det kunne være sjov at lave en vertikalsmagning på.

Sierra Nevada de tre øl på stribe
Sierra Nevada de tre øl på stribe

Sierra Nevada Pale Ale

Sierra Nevada Pale Ale - I glas og flaske
Sierra Nevada Pale Ale
Den første i rækken er Sierre Nevadas Pale Ale. Det er en meget klassisk pale ale. Den har en flot korngul farve, og et let hvidt tyndt skum, der lægger sig som en krans i kanten af glasset. Smagsmæssigt er den i den lettere ende, dog med en god frisk bitterhed fra humlen.

Det er en god starterøl for folk der måske ikke har smagsløgene indstillet på superbitre IPAer. Der er dog stadig smag nok i til at jeg stadig synes at den er interessant, og det er især en rigtig lækker solskinsøl.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA

Sierra Nevada Torpedo extra IPA - I glas og flaske
Sierra Nevada Torpedo extra IPA
Den næste øl i rækken er deres Extra IPA, Torpedo. Her er vi ovre i en American style IPA, eller bare en APA. Farven er mere rødlig og øllen er mere uklar end Pale Alen.

Der er tale om en APA, hvilket vil sige at maltkroppen ikke spiller så stor en rolle, men mest ligger som baggrund for de bitre humler der spiller hovedrollen i øllen. Øllen har en fin skarphed og bitterhed. Desuden har øllen en let smag af fyrrenåle. Øllen er noget skarpere en Pale Alen, men kunne fungere som et fint næste skridt, hvis man gerne vil prøve noget lidt vildere.

Sierra Nevada Hop Hunter

Sierra Nevada Top Hop - I glas og flaske
Sierra Nevada Top Hop
Den sidste øl i rækken er Sierra Nevada Hop Hunter. Der er igen tale om en amerikansk IPA, men denne er lavet på olien fra humleblomster, i stedet for (eller måske udover) hele blomsten.

I modsætning til de to forrige har Hop Hunteren er mere sødlig blomstret duft af humle, og selvom den er lavet efter amerikansk forbillede med stort fokus på de bitre amerikanske humler skinner bitterheden slet ikke igennem i samme grad. Denne øl er ikke nær så skarp som de to forrige, men humlen får lov til at vise at den kan give en masse interessante aromaer, og ikke bare bitterhed.

Sierra Nevada 3x Pale Ale – den endelige dom

De tre Sierra Nevada Pale Ales giver et fint overordnet indblik i forskellige typer af Pale Ales, og de ville fungere som en fin introduktion for nysgerrige sjæle. Der er et fint spænd så man kommer lidt rundt.

Sierra Nevada Pale Ale har en fin bitterhed, og humlearomaerne får også lov til at være med. Den får 4 ud af 6 ølglas.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA har mere fokus på bitterheden i humlen. Den er lækker, men kan virker lidt skarp og unuanceret. Den får 3,5 ud af 6 ølglas.

Sierra Nevada Top Hunter giver de lækre amerikanske humler lov til at vise at de også kan skabe en masse lækre aromaer, og at det ikke handler om bitterhed det hele. Den får 4,5 ud af 6 ølglas.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *