Kongebryg XII Frederik d. 6.

Bryggeri: Kongebryg – Håndbrygget øl i særklasse
Type: Kellerbier / Zwickelbier
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 5,2%

Kongebryg - Frederik d. 6. - I glas og flaske
Kongebryg – Frederik d. 6.

Kongebryg Frederik d. 6. er kongebrygs take på den tyske kellerbiertradition. Øllen er som forventet ufiltreret, hvilket giver et lokkende skær til den orange-gyldne øl. Skummet er fint og tæt, men forsvinder desværre ret hurtigt og efterlader hurtigt en øl der mere ligner en art most. På trods af den sky gærresterne efterlader i øllen ser den dog på en eller anden måde lidt tynd ud.

I duften er øllen let syrlig og leder tankerne hen på noget citrusfrugt, måske med lidt grape i baggrunden.

Kongebryg Frederik d. 6. har en fin der ikke smager så meget igennem, men som giver noget krop og fylde i øllen, og gør at den ikke virker ligeså vandet som den ser ud. Det er dog syrligheden der hovedsageligt dominerer smagen. Den er ikke decideret sur, som visse andre øl, men det er igen den grapeagtige citrussyrlighed der dominerer øllen, efterfulgt af en let smag af peber.

Kongebryg Frederik d. 6. – Den endelige dom

Jeg har kun smagt nogle få øl fra Kongebryg, og de har generelt efterladt et godt indtryk af både lækker og spændende øl. Kongebryg Frederik d. 6. er dog lidt en undtagelse. Ikke fordi det er en dårlig øl, det er en fin øl, men heller ikke mere end det. Det er næppe en øl jeg vil komme til at huske særlig længe, og hvis man støder på Kongebryg og gerne vil prøve deres øl, har de lavet andet som jeg langt hellere ville anbefale. Det bliver til 2,5 små ølglas herfra.

2,5 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *