Hoppe.beer opsamling – Del 1

Bryggeri: Hoppe.beer

Tidligere på året var jeg til et meet the brewer arrangement hos Brewer’s inc, hvor aftenens gæst var Frederik Hoppe, der har det lille bryggeri hoppe.beer.

I den anledning fik jeg indkøbt det meste af bryggeriets sortiment, som jeg efterfølgende har ville smage mig igennem. Smagningen er foregået over en periode, så rækkefølgen kan ikke nødvendigvis anbefales hvis man vil smage sig igennem på en enkelt aften.

Hoppe.beer – Whiskey Tango Foxtrot

Den første øl jeg smagte havde det spøjse navn Whiskey Tango Foxtrot (ja, det er lidt sjov gemt i det navn til dem der kan gennemskue det), en ale lavet med røgmalt og bourbon whiskeygær, som efterfølgende har lagret 4 måneder på egetræsfad. Øllen holder 7,4% alkohol.

Øllen er ravfarvet med en luftigt hvidt skum. I duften er røgen den klart mest fremtrædende, men man kan også spore en form for træ, og noget der minder om læder.
Røgen er også meget fremtrædende i smagen. Den er ikke helt så kraftig som i en god Schlenkerla, men heller ikke så kedelig som i flere andre danske røgøl. Derudover er der tale om en ret sød øl, og jeg synes også at jeg fornemmer en smule røde bær.
Ved første smag var øllen alt for sød til min smag, men i takt med at temperaturen steg lidt trådte røgen mere i karakter, og efter at have stået lidt endte det faktisk som en rigtig hæderlig øl. Hvis man gerne vil prøve en ordentlig dansk røgøl, er det her den bedste jeg har prøvet indtil nu.

Den får 4 ud af 6 ølglas herfra.

Hoppe.beer – Wit Elephant

Den næste øl i rækken var en Wit Elephant. En klassisk belgish Wit, tilsat ristede kaffebønner.

Øllen fremstår korngul og uklar, nærmest som en juice. Skummet fra min flaske var hvidt og meget levende, men flasken skummede ret meget over da den blev åbnet, så your mileage may vary.
I duften var der lidt appelsin, og en lille smule kaffe, men generelt gjorde duften ikke så meget væsen af sig. Smagen var lidt mere interessant med både lidt syrlig appelsin, koriander og en smule sødme fra kaffen. Igen lod det dog lidt tilbage at ønske.

Om det skyldes at jeg har haft flasken stående for længe (der var ingen datomærkning på), om der har været en fejl i, siden den også skummede så meget over, eller om øllen bare generelt ikke falder i min smag skal jeg ikke kunne sige, men den ender nede på 2 ud af 6 ølglas fra denne anmelder.

Hoppe.beer – Hop It Up

Den næste øl var Hop It Up, en amerikansk inspireret dark ale med muscovadosukker.

Ligesom Wit Elephant valgte Hop It Up at skumme kraftigt over da flasken blev åbnet, det virker lidt som en dårlig vane. I glasset har øllet en skiden brunlig farve. Den smule skum der blev liggende da flasken var færdig med at skumme over var meget tyndt og lidt gråligt. Øllen så i det hele taget ikke super appetitlig ud.

Duften var præget af en lidt anisagtig lakridsduft, med lidt florale noter i baggrunden. Øllen er lidt sødere end jeg har håbet på, men det er en ret dyb sødme, nok pga. den mørke sukker. Lakridssmagen fungerer ret godt til at afbalancere sødmen, og øllen slutter af med nogle krydderier der brænder lidt bagerst på tungen, og sørger for at sødmen ikke tager overhånd.

Det lovede ikke specielt godt da øllen skummede så meget over, og den skidne farve gjorde at øllen som udgangspunkt ikke virkede så indbydende. Men smagsmæssigt fungerer den faktisk rigtigt godt, hvor sødme, karamel, den skarpe lakrids og den krydrede afslutning har et rigtigt godt samspil, og giver en øl der faktisk smager virkelig lækkert. Set i forhold til bryggerens fokus på belgisk gær, og hans fohold til smag over udseende tror jeg også at slutresultatet har ligget tæt op af hans plan om brygget, så på den måde har den også været en success.

4 ud af 6 ølglas.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *