Evil Twin Ich Bin Ein Berliner con Maracujá

Bryggeri: Evil Twin
Land: Brazilien
Alkoholstyrke: 4%

Evil Twin Ich Bin Ein Berliner - i flaske
Evil Twin Ich Bin Ein Berliner

Evil Twin Ich Bin Ein Berliner er noget så sjældent som en moderne Berliner Weisse. Der er tale om en meget international øl. Den er brygget i Brasilien af den amerikansk bosatte danske kontraktbrygger, Jeppe Jarnit-Bjergsø, også kendt som Evil Twin. Den udgave jeg har fået fat i er con Maracujá, eller som vi siger på dansk, med passionsfrugt.

Udseendemæssigt er Evil Twin Ich Bin Ein Berliner meget som en klassisk Berliner Weisse. Øllen er meget lys gylden, nærmest lidt tynd i farven, på trods af at den er ufiltreret og meget grumset. Den beskedne smule skum der viste sig ved ophældning var ligeledes meget lyst, men man skal være hurtig hvis man skal nå at opdage det da det forsvinder igen med det samme.

I duften er der tale om en meget spændende øl. Øllen har en frisk citrusagtig syrlighed i duften. Der er desuden nogle lidt tørre noter af gran, samt nogle sødlige hints af bær og passionsfrugt. I smagen er det også det syrlige der dominerer. Den bliver flankeret af noget sødme fra passionsfrugten. Den syrligesøde blanding leder tankerne lidt hen på jordbær, men det er der næppe i.

Evil Twin Ich Bin Ein Berliner – Den endelige dom

Berliner Weisse er ikke den mest udbredte øltype, hvilket også er grunden til at det ikke er noget jeg har drukket meget af. Jeg er derfor ikke helt sikker på hvad jeg bør forvente. Jeg er dog ret begejstret for hvad jeg fandt. I kølig tilstand er der tale om en meget forfriskende syrlighed som jeg tror vil begå sig rigtig godt i sommervarmen. I takt med at øllens temperatur stiger kommer sødmen fra passionsfrugterne mere til udtryk, og giver lidt modspil hvilket gør at den også fungerer på andre årstider. Det er dog hele tiden syrligheden der er det bærende element, i denne lækre øl der hele tiden udvikler sig. Den får 4,5 ud af 6 ølglas med herfra.

4,5 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *