Amager Bryghus Swole Mole

Bryggeri: Amager Bryghus
Type: Imperial pilsner
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 7%

Amager Bryghus Swole Mole er en del af Amager Bryghus’ the American Connection 2016 serie. The American Connection serien er et årligt tilbagevendende koncept hvor bryghuset laver en række samarbejdsbryg med forskellige amerikanske bryggerier, disse udgives ved en fejring på bryggeriet omkring den amerikanske uafhængighedsdag, d. 4. Juli. Swole Mole er en tørhumlet imperial pilsner brygget sammen med det Indiana-baserede Three Floyds Brewing company.

Amager Bryghus Swole Mole i glas og flaske
Amager Bryghus Swole Mole

Øllen er ufiltreret, hvilket gør den til en meget uklar øl. Det får den korngyldne øl til at se meget tyktflydende ud. På toppen lægger der sig en tyk blød snehvid skumkrone.

Pilsnergæren har gjort sit arbejde godt, og fjernet alle spor af sødme i øllen. Det har givet en meget klar duft af korn, nyslået græs og grannåle. På samme måde består smagen af meget få elementer, der virkelig får lov til at skinne igennem. Tørhumlingen giver en skarp bitterhed og noter af græs. Man fornemmer maltkroppen i baggrunden og sammen med den høje alkohol får den øllen til at fremstå robust.

Amager Bryghus Swole Mole – Den endelige dom

Umiddelbart kan jeg godt lide idéen bag øllen. En meget tør øl pga. undergæringen, uden de store smagsindtryk fra gæren, så de andre ingredienser kan få lov til at vise hvad de kan. Dette i en tørhumlet udgave, så humlen virkelig får lov til at spille en stor hovedrolle. På en måde lidt som en undergæret IPA. Overordnet er det da også meget vellykket. Den høje alkohol giver den nødvendige krop for at øllen ikke skal blive alt for voldsom, men jeg synes stadig at den er lige skarp nok til min smag. Men det hjælper nok ikke at den er helt frisk fra bryggeriet, det kan være det bliver bedre når det mest friske humle lige får lov til at lægge sig lidt.

4 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *