Amager Bryghus – Sigtebroad

Bryggeri: Amager Bryghus / Trillium Brewing Company
Type: New England IPA
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 6,8%

Amager Bryghus Sigtebroad er en del Af Amager Bryghus’ 2017 American Connection serie. Den er brygget i samarbejde med Trillium Brewing Company, fra Massachusetts. Der er tale om en New England IPA, som tilsyneladende er all the rage, i disse dage.

Amager Bryghus Sigtebroad - I glas og flaske
Amager Bryghus Sigtebroad

Som man forventer af en NEIPA fremstår øllen meget uklart, hvis ikke det var fordi overfladen konstant var vandret, kunne man godt blive i tvivl om det rent faktisk er væske man har i glasset. Farven er en ret mørk orangegul. Skummet der lægger sig på toppen er snehvidt, med meget små bobler.

Øllen har en frisk, let blomstret duft, men er ellers domineret af noget nåle-/fyretræ, og lidt appelsin. I smagen er det især den syrlige og bitre appelsin man lægger mærke til,mens nåletræerne holder sig lidt i baggrunden. Der er ikke tale om en superbitter øl, som Amager ellers er gode til, men stadig med ret høj bitterhed i forhold til andre NE IPAs jeg har drukket.

Amager Bryghus Sigtebroad – Den endelige dom

Der er tale om frisk og lidt syrlig øl, der godt kunne gå hen og blive en rigtig sommerklassiker. Som en New England Style IPA synes jeg at den er lidt for bitter, og ikke rigtigt juicy nok, men som god øl klarer den sig rigtig fint. Den får 4 ud af 6 ølglas herfra.

4 ud af 6 ølglas.

Untappd link

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *