April 2017 – Ølmåneden der gik

Tiden flyver, og inden man for set sig om er der gået endnu en måned. Denne gang var det April der stod for skud. Som der efterhånden er blevet tradition for, vil jeg her samle de mest interessante ølrelaterede artikler jeg har læst i den forgangne måned, og se frem på nogle af de interessante arrangementer der kommer til at foregå i løbet af den kommende måned.

beerticker.dk har udgivet sin traditionsrige liste af nye øludgivelser. I 2016 udkom der for tredje år i træk mere end 1000 nye øl på det danske marked, og endnu en gang var der tale om et rekordår, med hele 1424 nye øl på det danske marked, en stigning fra 1298 i 2015.

Beervana skrev i månedes løb om The birth of a romantic fact, om hvordan det foregår når ølfacts bliver romantiseret, altså når historier bliver gentager så ofte at folk accepterer dem som sandheder. Eksemplerne lyder bl.a. på historien om at Ben Franklin skulle have sagt “Beer is proof that God loves us”.

Som månedens sidste artikel har Brewers Association snakket med ejere af bryggerier og brewpubs, for at høre deres bevæggrunde for at servere øl fra andre bryggerier i deres barer, som eller burde være udstillingsvindue for deres egne produkter.

Maj bliver en utroligt begivenhedsrig måned, så det kan godt være at jeg har misset nogen i farten, men jeg prøver at holde listen med interessante ølarrangementer opdateret. Nogle af dem jeg personligt finder mest interessant er:

  • Hops Not Hate – Pints for Humanity – Fermentoren i Københavns nye koncept, hvor overskuddet af salget på en række øl bliver givet til velgørende formål.
  • Pale Ale Festival – Den Odenseanske ølbar Christian Firtal fejrer endnu en gang foråret med en Pale Ale Festival.
  • MBCC – igen i år holder Mikkeller sin egen ølfestival, hvor venner fra nær og fjern serverer øl.
  • Ølfestival 2017 – som den sidste ølfestival i denne omgang finder vi Danske Ølentusiasters årlige ølfestival i København.
FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *