Adresse: Pilestræde 48, 1112 København
En snekold vinterdag bevæget min faste smørrebrødmakker og jeg os igennem snedriverne i indre by, på vej mod Restaurant Pilekælderen.
Pilekælderen er i klassiske smørrebrødssammenhænge et nyere sted, hvis historie “kun” går tilbage til 2010. Fokus er dog stadig på det klassiske smørrebrød i et køkken hvor alt er hjemmelavet.
Selve stedet er også indrettet som en meget klassisk smørrebrødsrestaurant. Det ligger i en halv kælder med hvidkalkede vægge hvilket gør at lokalet virker lyst og indbydende og man bliver modtaget af en høflig tjener der anviser det ventende bord.
Menukortet er fint og overskueligt. Der er ikke en overflod af retter, men velvalgte retter opdelt i de forventede kategorier; sild, andet fisk samt kød og fjerkræ. Der er desuden en vegetarkategori samt et flot udvalg af oste. Kortet indeholder alle de nødvendige retter uden at skyde for bredt, hvilket giver et indtryk af fokus på mindre men bedre. Det lover godt.
Da vi gerne vil lidt rundt om kortet kigger vi på stedet menuer der findes i tre størrelser; lille, mellem og stor. Menudelen af kortet er lidt forvirrende, men vi går efter den store da den ser ud til at indeholde alle de ting vi gerne vil omkring.
Vi starter med en fiskeanretning bestående af Christiansøpigens sild, karrysild med æg, røget laks samt en rødspættefilet. Anretningen er flot og indbydende, og det hjemmebagte rugbrød lokker.
Retterne er veltillavede og alt virker hjemmelavet, inkl. den grove remoulade, hvilket er et plus. Smagen er fornuftig, men man bliver ikke blæst bagover. Fin jævn præstation hele vejen rundt.
Anden servering består af æg og rejer, roastbeef med det hele samt frikadeller. Først her går det op for os at vi har misforstået menuen da vi havde forstået at menuen indeholdt hønsesalat, som i både mine og min medspisers øjne nok er det vigtigste til at bedømme madkvaliteten på en smørrebrødsrestaurant. Vi får bestilt en hønsesalat til deling.
Igen en fin jævn præstation med enkelte små udsving. Rejerne er rigtig lækre og friske og roastbeefen spiller rigtig godt med det hjemmelavede tilbehør, men frikadellerne virker ligegyldige, dem kunne vi godt have været. Hønsesalaten var fin, men for fed, der manglede et syrligt indslag til at skære igennem fedmen, den medfølgende sprøde bacon var til gengæld rigtig lækker.
Til sidst fik vi osten, en Blå Kornblomst, vist nok fra Thise, med kiks til. De fleste steder vælger enten den kedelige og sikre brie, helst uden smag, eller går i den anden retning og serverer en meget kraftig lagret os. Den Blå Kornblomst var lækker og smagfuld; interessant uden at tage livet af nogen. Godt valg. De sædvanlige brier er ligegyldige, mens Gamle Ole nok ville have slået benene væk under min makker.
Til en god frokost hører noget godt at drikke, til smørrebrød gerne i form af øl og snaps. Snapseudvalget var fornuftigt, i modsætning til øludvalget hvor man igen havde holdt sig til det sikre kedelige udvalg af Carlsberg i forskellige udformninger.
Betjeningen var venlig og opmærksom og kunne svare på de fleste af de spørgsmål vi måtte have. Vi følte os taget godt imod og følte os velkommen. Stedets indretning var hyggelig og indbydende uden at skille sig specielt ud.
Det sidste er generelt meget beskrivende for hele oplevelsen. Alting var fint, maden var i en fornuftig kvalitet, stedet var roligt, betjeningen flink,, men der var ikke rigtigt noget der fik stedet til at skille sig rigtigt ud fra mængden af smørrebrødsrestauranter. Det er lækkert at alting er hjemmelavet, men det måtte gerne have lidt mere kant.
Valget af ost trækker klart op, men udover det var der fokus på de sikre valg. Det meste af udførelsen var fint, men der manglede bare noget der gjorde at stedet skilte sig ud, og øludvalget trækker lidt ekstra ned, så vi ender på 3 ud af 6 ølglas for besøget på Restaurant Pilekælderen.
Leave a comment