April 2016 – Ølmåneden der gik

April måned har været en interessant ølmåned, både online og offline. Man kan se at sommeren nærmer sig, og folk begynder at komme ud af hi. Det betyder at der langsomt begynder at komme flere og flere interessante ølarrangementer.

April er tilsyneladende den måned hvor man åbner sin ølbar i København. Det betyder selvfølgelig også at det er i den måned de holder fødselsdag. Først fejrede WarPigs sin 1års fødselsdag, og efterfølgende var det Taphouse’ 2års fødselsdag, et arrangement der blev fejret hele ugen, med daglige tap takeovers.

Online har der også været sagt og skrevet meget om øl i den forgangne måned.

  • Nyhederne på DR havde en indslag med brygmester og biolog Claus Christensen fra Munkebo Bryghus, der snakker om arbejdet med finde og fremdyrke en dansk gærstamme.
  • FørevareWatch havde en artikel om at ølsalget, der ellers har været faldende fra 2007, i 2014 igen oplevede vækst, hovedsageligt pga. salget af specialøl.
  • Øl og mad går som bekendt hånd i hånd, men det er ikke altid lige let at finde ud af hvilken ret der fungerer til de forskellige typer, og nogen typer kan bare være svære at kombinere med noget. CraftBeer.com bragte i månedens løb en artikel om hvordan man kan kombinere tre øltyper, der ellers er lidt oversete i madsammenhæng, med gode retter. Der er tale om hhv. Brown Ale, Saison og Rauch Beer.
  • Øl er ikke bare øl, og pilsner er ikke bare pilsner, og pilsner er især ikke bare en kedelig masseproduceret smagløs substans hvis eneste formål er at blive hældt ned i litervis mens man lader som om man kan lide det. BeerVana bloggen bragte et interessant indlæg om hvad der kendetegner en god pilsner, og kommer også ind på pilsnerens historie.
  • To Øl åbner i Maj måned deres nye kæmpesatsning BRUS, som bliver kombineret øl og sodavandsbryggeri (brygger man sodavand, eller hvad gør man?), butik og restaurant. I den forbindelse bringer Vice Magazine et interview med de to ølfyre bag To Øl, om To Øls historie og deres tanker bag BRUS tapperiet.

Foråret er kun lige knap begyndt, og det bliver forhåbentlig kun varmere herfra. I Maj er der heldigvis også masser af undskyldninger for at komme lidt ud og se sig omkring.

  • Rækken af fødselsdag fortsætter d. 4. maj, hvor det lille hyggelige Amager Ølhus bliver 3 år
  • I forbindelse med Mikkellers Ølfestival Copenhagen Beer Celebration (CBC) er der i år linet up til en ordentlig opvarmingsfest, med events hele uge op til. Det sker under navnet Mikkeller Beer Week.
  • To Øl åbner deres nye kombinerede øl- og sodavandsbryggeri, butik og restaurant Tapperiet BRUS. Det fejres med BRUS opening party torsdag d. 12. maj
  • For andet år i træk pynter danske ølentusiaster op til bal i Lokomotivværkstedet, til årets ølfestival. Igen i år foregår det over 3 dage, torsdag d. 19., fredag d. 20. og lørdag d. 21..
  • Hvis du mangler en lille opvarmning inden du skal til ølfestival om lørdagen inviterer Peter Sonne, og hele holdet til Åbningsfest på Flying Couch’ nye bryggeri lørdag d. 21. maj fra kl 10.

Så der bliver rigeligt af ølrelateret underholdning igennem den næste måned. Skal du med til nogen af de mange arrangementer, eller mener du at der er et virkelig interessant arrangement der er gået min næse forbi? Så smid en kommentar nedenfor, og lad mig høre om det!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Posted in

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *